OVAKO PEVA PRVA DAMA KINE! Jako je dobro znala kakvog MUŽA TRAŽI, nekada je bila POPULARNIJA od njega! (VIDEO)
Peng Lijuan, Foto: Printscreen/Youtube/Together Around the World

WOW!

OVAKO PEVA PRVA DAMA KINE! Jako je dobro znala kakvog MUŽA TRAŽI, nekada je bila POPULARNIJA od njega! (VIDEO)

Prva dama Kine, Peng Lijuan po mnogo čemu je drugačija od svojih prethodnica

Objavljeno:

Mnogo pre nego što se udala za najmoćnijeg čoveka Kine, Peng Lijuan je već znala kakvog muža traži. U tom trenutku bila je poznatija od političara koji je danas jedan od najmoćnijih na planeti.

Prva dama Kine, Peng Lijuan po mnogo čemu je drugačija od svojih prethodnica. Smerna, simpatična, ali i odlična u javnom nastupu ona je popularna i voljena u svojoj zemlji i poštovana svud u svetu.

Kako su se upoznali Si i Peng?

Njihova ljubavna priča krenula je spontano, jednim sastankom na slepo kada ih je spojio prijatelj. Ovo je bilo 1986. godine, a ubrzo su krenuli da izlaze, iako je ona tad imala 24 godine, a on 33. U vreme kad su se upoznali ona je bila mlada pevačica, a on gradonačelnik koji je tek izašao iz braka.

Si je kasnije rekao Peng da se i on zaljubio u nju tokom njihovog prvog sastanka.

Pre nego što se udala za Si Đinpinga, u intervjuu 1999. za tok šou u Hong Kongu, tada poznata pevačica rekla je da želi muškarca koji je „uspešan, ambiciozan i šef u vezi”. Nakon što je Si izabran za lidera Komunističke partije Kine 2013. i imenovan za predsednika Kine sledeće godine, Peng je postala prva dama zemlje.

Ona mu je pratnja na međunarodnim konferencijama i diplomatskim posetama, a mediji navode da je njen suprug uspešan i popularan velikim delom i zahvaljujući njoj i njenoj harizmi i popularnosti koju uvažava među svojim narodom.

Si i Pen
Si i Penfoto: Ludovic MARIN / AFP / Profimedia

Ko je Peng Lijuan?

Jedna je od najomiljenijih pevačica u Kini. Rođena je1962. godine iz potiče iz porodice umetnika u provinciji Šandong. Njena majka je bila poznata kineska klasična operska glumica. Tokom karijere, 1984. pridružila se Muzičkom bendu Narodne oslobodilačke armije o 2009. godine postajući vojni general-major.

Ovako peva prva dama Kine:

Bonus video:

09:56

Govor Si Đinpinga u Palati Srbija!

(Espreso/Politika/Prenela T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.